93.440.17.66
info@labmicrobac.com

Noticias

Te contamos
1 Abr 2021

ANY INTERNACIONAL DE FRIUTES Y VERDURES 2021

Aquest any 2021 ha sigut impulsat per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) com L’ANY INTERNACIONAL DE LES FRUITES I VERDURES per sensibilitzar sobre la importància d’aquests productes en la nutrició humana, la seguretat alimentària, la salut i la sostenibilitat.

Hi han tres objectius establerts amb el lema «Les fruites i verdures, elements essencials de la teva dieta»:

  1. Conscienciar sobre els beneficis per a la salut que té el consum de fruites i verdures.
  2. Promoure dietes i estils de vida saludables, equilibrats i diversificats mitjançant el consum de fruites i verdures.
  3. Reduir la pèrdua i el malbaratament de fruites i verdures en els sistemes alimentaris de les fruites i les verdures.

Fruites, verdures i hortalisses processades: són aquelles que s’han sotmès a algun procés que no n’alteri la condició de fresques, com el rentat, la classificació, el retallat, el pelat, tallat o trossejat. Aquestes conserven la major part de les propietats físiques, químiques, sensorials i nutricionals, i la majoria són tan nutritius com els aliments no processats.

Quanta fruita i verdura es recomana menjar?

Està establert que els beneficis per a la salut de les persones comencen amb un consum d’una quantitat mínima de 5 racions diàries de fruites i hortalisses. Aquests aliments s’han d’oferir a partir dels 6 mesos d’edat, i s’han de mantenir durant tota la vida com a part habitual d’una alimentació saludable. Fruites i verdures són fonts de fibra dietètica, vitamines i minerals, així com també altres substàncies fitoquímiques beneficioses. Ajuden a reduir els factors de risc de malalties no transmissibles, com el sobrepès i l’obesitat, les malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer.

Menjar fruita i verdura amb seguretat: Totes les fruites i verdures s’han de rentar adequadament, en especial aquelles que no es cuinaran abans de consumir-les. El rentat elimina la brutícia dels vegetals i els possibles gèrmens o microorganismes que hi pot haver. Aquests gèrmens són generalment sensibles a la cocció; però en absència de cocció s’ha de minimitzar el risc associat al consum d’aliments cruz.

Reduir-ne la pèrdua i el malbaratament: millora la seguretat alimentària i la nutrició, redueix les emissions de gasos d’efecte hivernacle, disminueix la pressió sobre els recursos hídrics i de la terra i pot incrementar la productivitat i el creixement econòmic. Fins a un 50% de les fruites i hortalisses produïdes als països en desenvolupament es perd al llarg de la cadena de subministrament, entre la collita i el consum.

 

http://www.fao.org/3/cb2395es/cb2395es.pdf

Leave a Reply